Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

για τους THREE WAY PLANE

Οι Three Way Plane δεν είναι καινούριοι, αφού βρίσκονται πάνω από μια δεκαετία στη σκηνή, έχοντας ηχογραφήσει CD και CD-R EP, με το παρόν δισκάκι (A waltz for unity & love/ New destination) να αποτελεί την πρώτη κυκλοφορία τους σε βινύλιο, τυπωμένη από την B-otherSide σε 200 αριθμημένα αντίτυπα.
Τρίο είναι οι Three Way Plane και αποτελούνται από τους StRts κιθάρες, φωνητικά, Giannis μπάσο (πρόκειται για τον Γιάννη Βέλη από Απόγνωση, Εναλλακτική Λύση 3, Make Believe) και Geo ντραμς. Τo στυλ τους είναι εκείνο του «εναλλακτικού ροκ», όπως το λέγανε παλιά, με σκληρά πάντως στοιχεία, αλλά σαφείς ταυτοχρόνως μελωδίες.
Το τραγούδι της πρώτης πλευράς, το “A waltz for unity & love” είναι ένα… βαλς, ένα σκληρό ροκάδικο βαλς με βαριά φωνητικά, ωραίες κιθάρες (πολύ ωραίες δηλαδή) και κάπως ξερό ρυθμικό τμήμα. Το τραγούδι, που είναι ένα τραγούδι αγάπης κατά βάση, είναι πολύ δεμένο και κυλάει με άνεση, έχοντας πάντα σαφή χαρακτηριστικά.
Αλλά και στο flip-sideNew destination” λειτουργεί αυτή η… αντίθεση, ας την πούμε έτσι, ανάμεσα στα σκληρά, και ενίοτε στο βαθμό του hard core, φωνητικά και τις απλές-κατανοητές ρυθμικές και μελωδικές γραμμές. Και αυτό το τραγούδι κυλάει με άνεση (και στο πι και φι), μέσα από τα άψογα κατανεμημένα σχήματά του, προτείνοντας πάντα μια σταθερή ροκάδικη άποψη.
Δυο καθαρά τραγούδια, λοιπόν, από τους Three Way Plane χωρίς κόλπα και μεγαλοστομίες, κλεισμένα σ’ ένα ωραία σχεδιασμένο cover.
Επαφή: www.b-otherside.gr

2 σχόλια:

  1. StRts:

    φίλε μου, ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη κριτική. Μπορείς όμως σε παρακαλώ να σβήσεις αυτό για το "φτηνό ευέλικτο.."?? δεν ισχύει.. σε αυτούς είχε παίξει ο παλιός μας drummer ο dio οχι ο Geo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή