Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

TERRA INCΩGNITA γερό ντόπιο «μέταλλο»

Έχω ξαναγράψει για τους έλληνες χεβυμεταλλιστές Terra Incωgnita και πιο συγκεκριμένα για το περσινό EP τους “Sign with Blood”. Τώρα, έχουμε ένα ολόκληρο άλμπουμ τους στη διάθεσή μας, το Fragments of a Ruined Mind [Symmetric Records, 2017], που δίνει, οπωσδήποτε, περισσότερα στοιχεία για το ύφος και τις διαθέσεις του γκρουπ. Δυστυχώς στην promo κόπια που έφτασε στα χέρια μου δεν υπάρχει κάπου αναγραμμένη η line-up του συγκροτήματος, οπότε θα χρειαστεί να ανατρέξω στην περσινή. Τα μέλη λοιπόν των Terra Incωgnita στο τωρινό “Fragments of a Ruined Mind” πρέπει να είναι οι Billy Vass τραγούδι, Στέλιος Ζούλιας (Zoulou) κιθάρες, φωνητικά, Δημήτρης Κοκονέζης (Κοko) ντραμς, Μάνος Κυριτλόγλου κιθάρες και Τόλης Αυγέρος μπάσο, με το συγκεκριμένο CD να αφορά στη δεύτερη full-length δουλειά τους.
Υπάρχουν τρεις τίτλοι εδώ, τα κομμάτια “My emptiness”, “Conqueror” και “Sign with blood”, που ακούγονταν και στο περσινό EP. Να υποθέσω, περαιτέρω, πως αυτά τα τρία tracks είναι τα ίδια ακριβώς και στις δύο εκδόσεις (το λέω, γιατί δεν μου είναι καθόλου εύκολο να βρω τώρα το EP) και πως η περσινή κυκλοφορία τους λειτουργούσε κατ’ ουσίαν ως προαναγγελία του φετινού άλμπουμ τους.
Το ύφος των Terra Incωgnita είναι το μελωδικό, progressive, heavy metal. Υπάρχουν βεβαίως εμφανείς αναφορές στους Black Sabbath, ιδίως σε κάποια περάσματα, αλλά είναι πολύ καλά αφομοιωμένες, ώστε να μιλάμε απλώς για κάποια μακρινή, αλλά βασική επιρροή, και όχι αναγκαστικά για κάτι που κυριαρχεί. Περαιτέρω ανιχνεύονται αναφορές από το επικό metal των eighties τύπου Accept, Fifth Angel, Helstar και τα ρέστα, που είναι ακόμη πιο βασικές, με τους Terra Incωgnita να ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντά τους (εξαιρετικός ο τραγουδιστής, ωραία η χρήση των πλήκτρων, κραταιό το rhythm section, με τις κιθάρες φυσικά να κυριαρχούν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου