Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ...προοδευτικά και ανεξάρτητα

Η παραγωγή ενός κάπως παράξενου ελληνικού συγκροτήματος έφθασε στα χέρια μου πριν από μερικές μέρες. «Παράξενου» υπό την έννοια πως δεν υπάρχει τίποτα διαφωτιστικό γι’ αυτούς στο δίκτυο –πού μπορεί να εμφανίζονται, αν εμφανίζονται, ποια είναι τα μέλη του κ.λπ.–, ενώ δεν μπορεί να μην παραξενεύει ακόμη και η ονομασία του γκρουπ που υποδηλοί (κοιτάζοντας συγχρόνως και το ωραίο χρωματιστό cover) κάτι από τα παλιά. Και ναι, οι Ακούγοντας τη Φύση μου είναι ένα σχήμα που συνδυάζει ροκάδικες αναφορές των sixties και των early seventies (psych και prog), βασισμένες όμως πάνω σ’ ένα σύγχρονο beat. Τούτο, δε, φανερώνεται και από το αρχικό open drum του «Μια ανάσα» – το πρώτο κομμάτι του single, που έχει επίσης ωραίες κιθάρες, «έξυπνα» πλήκτρα, άψογα «κοψίματα», συνετή και ουσιώδη ανάπτυξη. Έχει ακόμη και φωνητικά. Καλύτερα, όμως, θα ήταν να είχε ελληνικούς στίχους – το μόνο που λείπει απ’ αυτό το ορχηστρικό κατά βάση «Μια ανάσα». Στην ηχογράφηση ακούγονται οι Άγγελος Αποστολόπουλος πλήκτρα και Γιώργος Μαυρογένης κιθάρες φωνητικά, ενώ η παραγωγή και η ιδέα ανήκουν στον Δημήτρη Κουλουριώτη.
Η δεύτερη πλευρά, και ας το πω από την αρχή, είναι ακόμη πιο ωραία. Τα «Μπαλόνια», που έχουν, τώρα, κάποια λόγια στη γλώσσα μας και όχι απλώς φωνητικά, είναι μια ενδιαφέρουσα σύνθεση, με πολύ ωραίες κιθάρες και πλήκτρα (που έχουν ρόλο διπλό, αφού και σολάρουν και «γεμίζουν»). Το κλίμα είναι οπωσδήποτε progressive με psych και γερμανορόκ αναφορές (Jane, Birth Control, Weed και τέτοια), με το rhythm section να πατάει γερά καθοδηγώντας στιβαρά το τραγούδι. Στην εγγραφή πήραν μέρος οι Άγγελος Αποστολόπουλος πλήκτρα, φωνή, Λεονάρδος Γιαννάτος κιθάρα, μπάσο, Δημήτρης Κουλουριώτης φωνή, Γιώργος Μαυρογένης σόλο κιθάρα, φωνή.
Επαφή: τηλ. 6956 308595 (για όσους είναι από Αθήνα), οι μη Αθηναίοι που θα ενδιαφερθούν ας αφήσουν το e-mail τους στα σχόλια

8 σχόλια:

  1. Άμα μπείτε στη σελίδα του youtube, για να ακούσετε το κομμάτι, μπορείτε να ακούσετε και την άλλη πλευρά (από τα related).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Φώντα, ωραία γράψαμε το μέιλ μας και τί έγινε; Μάλλον τα παιδάκια δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν το δισκάκι τους. Ας το χαρίζουν τότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούγοντας τη Φύση μου… 6,5 ευρώ από το site της Anazitisi Records…

    http://www.anazitisirecords.com/shop/product_info.php?products_id=3761&osCsid=04719a7d28c1b76ad0e9864afb655bde

    ΑπάντησηΔιαγραφή