Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

όταν ο χουντικός ΕΟΤ είχε από κοντά τους BEATLES το καλοκαίρι του ’67

εφημερίδα Μακεδονία της 25/7/1967 (μπορείτε να κάνετε κλικ στην εικόνα, για να διαβάσετε με μεγαλύτερη άνεση)

20 σχόλια:

  1. Μ'αρέσει πως προσπαθούν να προμοτάρουν το "μοναδικό" ήθος των Ελλήνων σε σύγκριση ειδικά μ'αυτό (όλων?) των υπόλοιπων λαών. Δε λένε όμως γιατί δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ συναυλία τους στην Ελλάδα :)

    Φοβερές φωτό της επίσκεψής τους υπάρχουν εδώ:

    http://www.beatles.gr/photogreece.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1967 οι Beatles είχαν σταματήσει να δίνουν πλέον συναυλίες. Η τελευταία τους ήταν την 29/8/1966 στο San Francisco (αφήνουμε στην άκρη το λεγόμενο “rooftop concert” του 1969).
      Στην Ελλάδα εκείνη την εποχή, το 1965 ας πούμε, ήταν πολύ δύσκολο να μας επισκεφθούν.
      Γιατί να έρχονταν; Τι θα είχαν να κερδίσουν; Πέραν του ότι δεν υπήρχε ο ιδιώτης που θα αναλάμβανε τα έξοδα μιας τέτοιας συναυλίας, έχοντας συγχρόνως και το know-how αυτού του τύπου των εκδηλώσεων.
      Μόνο το κράτος, ίσως, θα μπορούσε – άμα τους έχωνε, ξέρω ’γω, στο Φεστιβάλ Αθηνών. Όμως το Φεστιβάλ Αθηνών ήταν, τότε, πολύ συντηρητικό για τέτοια πράγματα.

      Διαγραφή
  2. Για άλλη μια φορά μετεξεταστέος. Παρουσιάζεις τους Spectrum να έχουν δώσει συναυλία ενώπιον του βασιλιά (που δεν έδωσαν) και δεν λες τίποτα για την unplugged εμφάνιση των Beatles στο Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, μπροστά σε όλη την καλή κοινωνία, διευθυντές χωροφυλακής, χουντοδήμαρχοι, διοικητές στρατοπέδων, κ.α. "παράγοντες" της περιοχής. Μέχρι και η Άννα Μαρία είχε πάει ινκόγνιτο (ο Κοκός είχε τα γυναικολογικά του και είχε μείνει να φυλάει το Τατόι).
    Ντάξ' δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά ψάξ' το λίγο και θα δεις. Δεν είναι πάντως απ' τα γεγονότα που "έπιαναν στον αέρα" οι αγαπημένοι σου Μοντέρνοι Ρυθμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είσαι από τους… μαμαμάμες που αφήνουν τα γελοία σχόλια, αλλά αν δεν είσαι από δαύτους τότε είσαι εντελώς και άνευ αιτίας προκλητικός.

      Τι «για άλλη μια φορά μεταξεταστέος» και αηδίες μας τσαμπουνάς;
      Ξέρεις εσύ τι ξέρω και τι δεν ξέρω εγώ για τους Beatles; Έχω κάνει κανα άρθρο για τους Beatles στην Ελλάδα και δεν το ξέρω; Όπως είδες στην ανάρτηση δεν έγραψα απολύτως τίποτα. Απλώς «κόλλησα» το δίστηλο από τη Μακεδονία, για να δείξω σε κάτι τενεκέδες πως η χούντα… παρέλαβε και ξενάγησε τους Beatles ως επίσημους ξένους. Ούτε τους απαγόρεψε την είσοδο, ούτε αρνήθηκε να τους συναντήσει (μέσω του ΕΟΤ).

      Για δε τους Spectrum επίσης λες βλακείες, και τούτο γιατί δεν κομίζεις ουδεμία απόδειξη. Όταν θα φέρεις απόδειξη πως δεν έπαιξαν για τον Κωνσταντίνο έλα να με ξαναενοχλήσεις…

      Και αν εσύ απορείς πώς εγώ δίνω βάση σ’ εκείνο το δημοσίευμα των Μ.Ρ., θεωρώντας το «σίγουρο χαρτί», ένα μόνο θα σου πω. Έχω πέντε λόγους που το κάνω. Όχι έναν – και όχι βεβαίως επειδή οι Μ.Ρ. είναι το «αγαπημένο» μου περιοδικό, όπως βλακωδώς γράφεις. Όταν θα έρθει η ώρα θα τους μάθεις…

      Διαγραφή
    2. Ο ανώνυμος λέει σαχλαμάρες. Το μόνο λάιβ των Μπητλς σην Ελλάδα έγινε στη Σκιάθο, κι όποιος ξέρει ξέρει. Χαχαχα.

      Διαγραφή
    3. "Όταν θα φέρεις απόδειξη πως δεν έπαιξαν για τον Κωνσταντίνο"

      Αυτός που ισχυρίζεται κάτι, πρέπει να το αποδεικνύει. Όχι αυτός που δεν το ισχυρίζεται. Είσαι και των θετικών επιστημών.

      Διαγραφή
    4. Εγώ είμαι των θετικών επιστημών και τα λέω μια χαρά, ενώ εσύ που δεν είσαι εξακολουθείς να λες βλακείες.
      Σε πληροφορώ λοιπόν πως στις θετικές επιστήμες κάνεις παραδοχές, οι οποίες στηρίζονται σε ρεαλιστικά δεδομένα και όχι σε φαντασιοπληξίες. Και οι παραδοχές αυτές σε οδηγούν σε ποικίλα συμπεράσματα (πηγαίνεις παρακάτω δηλαδή), κάποια εκ των οποίων αποδεικνύεται πως είναι έτσι (όπως τα παραδέχτηκες κάποτε) χρόνια αργότερα. Παραδοχές του Αϊνστάιν δηλαδή, που έγιναν πριν 100 χρόνια, αποδεικνύονται ακόμη και σήμερα.
      Εγώ λοιπόν, σου ξαναλέω, ότι έχω πέντε λόγους πάνω στους οποίους στηρίζομαι για να θεωρώ την είδηση στους Μ.Ρ. ως πραγματική.
      Εσύ δεν έχεις κανέναν –γιατί δεν ξέρεις να σκέφτεσαι– ώστε να στηρίξεις το αντίθετο. Αυτή είναι η διαφορά.

      Διαγραφή
    5. Δεν κάνεις παραδοχές. Κάνεις υποθέσεις, στατιστικοποιείς τις παρατηρήσεις σου και διατυπώνεις θεωρίες. Οι θεωρίες δεν χρειάζεται να αποδεικνύονται (αλλιώς θα ήσαν αποδεδειγμένες αλήθειες κι όχι θεωρίες) αλλά να στηρίζονται σε μια διαδοχή λογικών υποθέσεων που προέρχονται από στατιστικά επεξεργασμένες πειραματικές ή πραγματικές παρατηρήσεις. Η απόδειξη είναι άλλο πράγμα, και είτε προκύπτει θεωρητικά όπως στα μαθηματικά, είτε προέρχεται από αδιαμφισβήτητη γεγονοτική επαλήθευση του ισχυρισμού.
      Το έρμο το πτυχίο το πήρες; Νύχτα ή μέρα;

      Τέλος πάντων, κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο και τον κοίταγε στα δόντια.
      Εγώ φταίω.

      Διαγραφή
    6. Τι λες ρε ζώον που δεν κάνεις παραδοχές! Ξέρεις τι σημαίνει παραδοχή; Το να υποθέτεις κάτι παίρνοντάς το για σωστό. Η επαγωγική μέθοδος, ας πούμε, ξέρεις που στηρίζεται; Σε ποια παραδοχή; Αλλά γιατί να ξέρεις; Εσύ είσαι μπαρουφολόγος. Τι σχέση έχεις με τις θετικές επιστήμες;
      Ποιος μίλησε για θεωρίες και θεωρήματα; Έχεις όρεξη για… αμπελοφιλοσοφίες; Εγώ δεν έχω καμμία.
      Εξαφανίσου από το δισκορυχείον μπαρουφολόγε και πήγαινε να κάνεις παρέα με τον… βασιλιά Υμπύ.
      Εγώ το πτυχίο μου το πήρα μέρα μεσημέρι και με ντάλα ήλιο, με πολύ καλό βαθμό και με επιμέρους επαίνους. Δεν πέρασα απ’ έξω από τα πανεπιστήμια όπως εσύ, ούτε μπήκα με δέκα και με έντεκα. Άιντε να χαθείς ξεγάνωτε… που ήρθες εδώ να μας πουλήσεις μούρη.

      Τίποτα για τους Spectrum να μας πεις. Να μας αποδείξεις εσύ ο... επιστήμων πως δεν ήρθαν. Άιντε λοιπόν…

      Διαγραφή
    7. φωντα μη κουβεντιαζεις με τους ασχετους
      το πυθαγορειο θεωρημα είναι σωστο επειδη στηριζεται σε καποιες παραδοχες, χωρις τις παραδοχες δεν θα υπηρχε γεωμετρια
      Α.Κ.

      Διαγραφή
    8. Έχεις δίκιο Α.Κ.
      Τι καθόμαστε και συζητάμε!
      Μπαίνουνε βλάκες ανώνυμοι, λένε ότι τους κατέβει για εντελώς άσχετα θέματα –ποτέ δεν προσκομίζουν κανένα ντοκουμέντο, καμμία απόδειξη για τίποτα, απλώς αρνούνται– κι εμείς καθόμαστε και τους δίνουμε σημασία. Πολύ κακώς κάνουμε.

      Διαγραφή
    9. "το πυθαγορειο θεωρημα είναι σωστο επειδη στηριζεται σε καποιες παραδοχες,"

      Ναι; Και ποιες ειν' αυτές; Ότι οι γωνίες δεν είναι στρογγυλές; Ή ότι η υποτείνουσα είναι ευθεία;

      Διαγραφή
    10. "Ο ανώνυμος λέει σαχλαμάρες. Το μόνο λάιβ των Μπητλς σην Ελλάδα έγινε στη Σκιάθο, κι όποιος ξέρει ξέρει. Χαχαχα."

      Ναι; Και πώς πάιξανε; Τραβήξανε μπαλαντέζες στην παραλία; ή παίξανε unplugged δίπλα στο κυματάκι και τη φωτίτσα; Ή μήπως είχανε φέρει εξοπλισμό από την Αγγλία; Ή μήπως δανείστηκαν μικροφωνική από τίποτα γύφτους στη Σκιάθο;
      Άντε ρε ο κάθε άσχετος λέει ότι του κατέβει.

      Διαγραφή
    11. Σκάσε βλάκα ανώνυμε (20 Μαΐου 2016 - 5:37 μ.μ.).
      Και πες μας τι βαθμό είχες στη Γεωμετρία, στο Γυμνάσιο, για να γελάσουμε λιγάκι...

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμε 20 Μαΐου 2016 - 5:42 μ.μ. μην τον λες "άσχετο" τον άνθρωπο, μπορεί κάτι να ξέρει. Μπορεί να ξέρω κι εγώ κάτι... Δεν τα λέμε όλα με την πρώτη... Σιγά-σιγά, για να τσιμπάνε και οι ψαρούκλες...

      Διαγραφή
    13. χαχαχα αυτοι θελουν και τσαμπα φροντιστηριο!
      Α.Κ.

      Διαγραφή
    14. "Και αν εσύ απορείς πώς εγώ δίνω βάση σ’ εκείνο το δημοσίευμα των Μ.Ρ., θεωρώντας το «σίγουρο χαρτί», ένα μόνο θα σου πω. Έχω πέντε λόγους που το κάνω. Όχι έναν "

      Παπάρια έχεις. Διάβασε την αυτοβιογραφία του τέως που εκδόθηκε από το ΒΗΜΑ πριν λίγους μήνες και θα δεις ότι σχεδόν όλο το διάστημα από Μάιο μέχρι Δεκέμβριο '67 έλειπε από την Ελλάδα. Σαν κυνηγημένος ήταν. Σιγα μην είχε καιρό και διάθεση για πριβέ psygch pop παρτάκια...

      http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=756338

      Τώρα για το άλλο ο Νταλούκας σου λέει μαλακίες, 'ντάξει.

      Διαγραφή
    15. Σκάσε σάψαλο… και μη με προκαλείς, και κυρίως μην κάνεις την… ηλιθιότητα, στους 5 λόγους που ήδη έχω καταγράψει, να προσθέσω και έκτο και έβδομο…

      Ο Κοκός το γλένταγε μια χαρά, σε αγαστή συμφωνία με τη χούντα, τουλάχιστον μέχρι τη γελοιότητα του… αντικινήματος. Γιατί, μετά, το γλένταγε απλώς μόνος του…

      Πάρε μάτι εδώ για να δεις πόσο τον κυνηγούσαν…

      http://www.royalchronicles.gr/21-maiou-dipli-eorti-gia-to-vassilia-konstantino/

      Άιντε και χρόνια πολλά στους Κοκούς
      (Κοκός: Χαϊδευτικό ή παρατσκούκλι του Κώστα στα αρβανίτικα, slang.gr)


      Α και κάτι ακόμη.
      Πατάω στοπ στα μαλακισμένα σχόλια. Έχεις άλλα μπουρδομπλόγκ να εκφράζεις τις παπαριές σου.

      Διαγραφή
  3. Οι Μ.Ρ τι γραψανε για την επισκεψη των ΜΠΙΤΛΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγήκαν με εξώφυλλο «Οι Μπητλς στην Ελλάδα!/ Πλήρες ρεπορτάζ από την επίσκεψι των θρυλικών σκαθαριών στην χώρα μας στις σελίδες 4 και 5» (#86, 2/8/1967).

      Διαγραφή