Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

THE TEARDROPS γκαράζ (ελληνικό) κι άγιος ο Θεός

Όπως διαβάζουμε στο ένθετο: «Οι Teardrops σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 1999. Από τότε και μέχρι το 2010 έκαναν αρκετά live σε διάφορους χώρους της Αθήνας (Gagarin, Κύτταρο, Rodeo, An, House of Art, Mo Better, Be-Bop, Καφεθέατρο, Odd, Τεχνόπολις-ΒΑΒΕΛ Comics Festival, Glam κ.ά.) και στο club Be-live της Λάρισας, μαζί με τους Seeds και το Sky Saxon. Τρία κομμάτια τους έχουν συμπεριληφθεί στις συλλογές Enjoy the Greeks Vol.1 και Vol.2, που κυκλοφόρησαν από την On Stage Records και ένα ακόμη κομμάτι τους περιλαμβάνεται στη συλλογή του περιοδικού ΠΟΠ+ΡΟΚ Secret Tapes».
Αρκετά καλό, εισαγωγικό, βιογραφικό για μια μπάντα, που «τα σπάει» (όπως λέμε) στο παρόν 3-tracks 7ιντσο, ζωντανά ηχογραφημένο στο An Club την 14η Μαΐου 2010 – δισκάκι, που έκοψε η B-otherSide [Lost Archives] σε 350 αριθμημένα αντίτυπα με την εξής ιδιαιτερότητα. Η πρώτη πλευρά (1 track) να γυρίζει στις 45 στροφές, ενώ η δεύτερη (2 tracks) στις 33 και 1/3.
Η μπάντα παίζει με πατημένο το γκάζι στην πρώτη πλευρά (“Girl of mine”) αραδιάζοντας όλα εκείνα τα αναμενόμενα garage χαρακτηριστικά. Τα τραχιά, που γίνονται και συναισθηματικά, φωνητικά, μαζί με τους στην-τσίτα συνδυασμούς οργάνου και κιθάρας. Ντεμαράζ «πανικού» προς το τέλος, σ’ ένα track που μεταφέρει οπωσδήποτε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα της ζωντανής παράστασης.
Η B side διαθέτει δύο κομμάτια. Ανοίγει με το μέσου-τέμπο “You never loved me”, που κυλάει σε… δραματικούς τόνους –πολύ ωραίο τραγούδι, με άψογα αφομοιωμένες sixties και eighties αναφορές– και κλείνει μ’ ένα άτιτλο ελληνόφωνο, που παραπέμπει ευθέως στα δικά μας ανάλογα κομμάτια του ’60 (σε όλα τα επίπεδα).
Δυνατοί οι Teardrops. Τους ακούσαμε και από το CD Gew-Gaw εσχάτως…
Επαφή: www.b-otherside.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου