Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

BLACK BOX τριήμερο μουσικών ντοκιμαντέρ 2, 3 & 4 Μαρτίου

Ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικών ταινιών θα διεξαχθεί στο χώρο Τέχνης Cinemarian, στο Κουκάκι, στις 2, 3 και 4 Μαρτίου. Ο τίτλος του φεστιβάλ είναι Black Box και οι ταινίες που θα προβληθούν (ντοκιμαντέρ βασικά, αλλά όχι μόνο) σχετίζονται με το punk, το λεγόμενο post-punk, αλλά και μια κατεύθυνση της avant-garde, που μπορεί να γειτνιάζει και μ’ αυτά τα συγκεκριμένα είδη.
Έτσι, λοιπόν, σ’ αυτό το πρώτο τριήμερο, και στην πρώτη μέρα, περιλαμβάνονται α. το βιογραφικό ντοκιμαντέρ Autoluminescent (Αυτόφωτος) σε σκηνοθεσία των Richard Lowenstein και Lynn-Maree Milburn, που αναφέρεται σ’ έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές της αυστραλιανής post-punk σκηνής, τον κιθαρίστα, συνθέτη και ερμηνευτή Rowland S. Howard (Crime+The City Solution) και β. το Morphine / Journey of Dreams (σκην. Mark Shuman), με τις παρουσίες, μεταξύ άλλων, των Nick Cave και Wim Wenders, που αναφέρεται φυσικά στους Αμερικανούς Morphine.
Τη δεύτερη μέρα θα προβληθούν οι ταινίες The Clash / Westway to the World (σκην. Don Letts), αφιερωμένη στους Clash προφανώς και ξανά, σε δεύτερη προβολή, το Autoluminescent.
Η τρίτη μέρα θ’ ανοίξει με το Brötzmann / Da gehört die Welt mal mir (σκην. Uli M. Schüppel), ταινία αφιερωμένη στον κιθαρίστα κ.ά. Caspar Brötzmann (γιός του σαξοφωνίστα της free-jazz Peter Brötzmann), γνωστός στους φίλους του πειραματικού rock και μέσω των Caspar Brötzmann Massaker, ενώ θα κλείσει με την επαναπροβολή του Morphine / Journey of Dreams.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Carousel Films και το Cinemarian, με τη συνεργασία των δημιουργών-παραγωγών των ταινιών.
Είσοδος 2,5 ευρώ ανά προβολή (οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους)
Cinemarian, Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι (στάση «Παιδική Χαρά», τρόλεϊ 1, 5, 15) 

Το BLACK BOX αναβάλλεται για 16, 17 & 18 Μαρτίου, με το ίδιο πρόγραμμα και ώρες προβολής, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου