Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

BLUES REVIVAL 37: MISSISSIPPI SHEIKS

Επανεμφανίσεις συγκροτημάτων δεν συνέβησαν μόνο στις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και στη δεκαετία του ’60. Για παράδειγμα οι σπουδαίοι Mississippi Sheiks έσκασαν μύτη και αυτοί στην εποχή τής αναζωογόνησης του blues, υπενθυμίζοντας το παρελθόν τους και την πρωτοκαθεδρία τους, δεκαετίες πριν, στο χώρο.
Το γκρουπ ξεκίνησε τη μικρή στο χρόνο νέα πορεία του το 1961, όταν ένα πρωταρχικό μέλος, ο κιθαρίστας Walter Vinson (1901-1975), συνεργάστηκε με δύο άλλους προπολεμικούς μουσικούς, τον πιανίστα Monkey Joe (Jesse Coleman) και τον κιθαρίστα Sam Hill. Στο μοναδικό session που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν, στις αρχές των sixties, για την Riverside (Σικάγο, 6 και 8 Σεπτεμβρίου 1961) εμφανίστηκαν επίσης, μαζί τους, ο μπασίστας Pops Foster και ο ντράμερ Earl Watkins. Τα κομμάτια τους που κυκλοφόρησαν τότε ήταν τέσσερα συνολικώς – όσα παρουσιάστηκαν σε δύο συλλογές τής Riverside.
Ένα δεύτερο session θα πραγματοποιηθεί σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1972, όταν οι Sam Chatmon κιθάρα, φωνή, Walter Vinson κιθάρα, φωνή, Carl Martin βιολί, μαντολίνο, φωνή και Ted Bogan μπάσο, θα βρεθούν μαζί κάτω από το όνομα The New Mississippi Sheiks ηχογραφώντας ένα ολόκληρο άλμπουμ για την Rounder. Ήταν το πρώτο και τελευταίο τους long play.
Δισκογραφία 
1. Various – Chicago / The Living Legends – Riverside RLP 389/390 – 1961 
2. Various – Chicago-The Living Legends / South Side Blues – Riverside RLP 403 – 1961 
3. The New Mississippi Sheiks – Rounder Records 2004 – 1972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου