Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

MIKΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 79

15/2/2018
Τα παλιά χρόνια, αυτά που έζησα εγώ δηλαδή, μέσα στη ζούρλα της Αποκριάς σκάγανε και οι Γύφτοι με τις αρκούδες ή τις μαϊμούδες, που τις βάζανε να χορεύουν… και μετά, γυρίζοντας ανάποδα το ντέφι, μαζεύανε τα φραγκοδίδραγκα.
Επειδή στα κέντρα των πόλεων τους την ψιλοέπεφτε η αστυνομία, μαζεύονταν στις πλαϊνές γειτονιές, στις άκρες των πόλεων, κι εκεί γινόταν το σώσε από την πιτσιρικαρία…
Τώρα, άμα βγεις με αρκούδα στο δρόμο, Γύφτος ή όχι, ψαρεύοντας τάλιρα δε γλιτώνεις. Πας φυλακή. Θα σου την πέσουνε από την… ΑΑΔΕ, μέχρι τον Αρκτούρο του Μπουτάρη.

14/2/2018
>>Η Γιώτα Γιάννα μπορεί να αυτοαποκαλείται «ροκ», αν όμως πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια της («ό,τι δεν ήθελα να το κάνω, δεν το ’κανα, αντιστάθηκα, είμαι ροκ») νομίζω πως στο τέλος θα πετάξουμε στα σκουπίδια όλους τους ρόκερ (Lennon, Jagger και τα τοιαύτα…) που ηχογραφούσαν, οι... συμβιβασμένοι, για τις άτιμες τις πολυεθνικές, για ν’ ακούμε μόνον… Shaggs, Κουκουτάρα και Γιώτα Γιάννα. Δεν χρειάζεται να πω πως η Γιάννα είναι μία λαϊκή τραγουδίστρια (προσωπικώς δεν μου αρέσει ο σύγχρονος τρόπος της), που δεν έχει ουδεμία σχέση με το rock ή το blues, ασχέτως του πώς εμφανίζεται (ή πώς την παρουσιάζουν διάφοροι δημοσιογράφοι) τον τελευταίο καιρό<<.
Αυτά τα λόγια, που τα είχα γράψει πριν 4 χρόνια στο δισκορυχείον (Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014), τα θυμήθηκα τώρα με το ντόρο που έγινε με τη Γιώτα Γιάννα (τραγούδησε λέει στον τηλεοπτικό ταβερνιάρη Παπαδόπουλο, δίπλα στην Πάολα κι έγινε χαμός – άλλοι την πήραν με τις πέτρες, άλλοι την αποθέωσαν κ.λπ.).  
Εμένα η Γιάννα ποτέ δε μου άρεσε, ούτε όταν τραγουδούσε νέα (φρόντισα να την ακούσω από δισκάκια), ούτε φυσικά τώρα που είναι γριά και απλώς «σκοτώνει» ό,τι λέει (αυτή είναι η γνώμη μου και δεν υπάρχει λόγος να την συμμεριστεί κανείς – αν και όλο και κάποιοι, πιθανώς, θα βρεθούν που θα συμφωνήσουν).  
Πέραν αυτού, τώρα, είναι εκνευριστικό ν’ ακούς από τους άσχετους να αποκαλούνε τη Γιάννα… ροκ, μπλουζ, αντεργκράουντ(!), «Πασιονάρια» λέει την είχε πει ο Χατζιδάκις (αλλά αντ’ άλλων –τι, πολέμησε το φασισμό η Γιώτα Γιάννα, μήπως ήταν στο ΚΚΕ;– πώς και γιατί «Πασιονάρια» λοιπόν, μπορεί να μας το εξηγήσει κάποιος απ’ αυτούς που το επαναλαμβάνουν;), «Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν» κι άλλες τέτοιες παπαριές…  
Συνέλθετε ρε αστοιχείωτοι και αστοιχείωτες, δε βαρεθήκατε ακόμη;

13/2/2018
Άκου... αεροδρόμιο «Νίκος Γκάλης»! Κρίμα που είσαι και Θεσσαλονικιός ρε Μπουτάρη. Όλο μ@λ@κίες. Όταν υπάρχει Γιώργος Κούδας, ο Γκάλης είναι στην πόρτα και κόβει εισιτήρια…

12/2/2018 
Ο κόσμος έχει μπερδευτεί μ’ αυτά που διαβάζει και ακούει. 
Στο ψιλικατζίδικο ένας γέροντας έλεγε του ψιλικατζή πως ο Αντώναρος έβαλε τα γκαζάκια στο μαγαζί της Μαρέβας και πως γι’ αυτό τον διέγραψε ο Μητσοτάκης! Ο ψιλικατζής, που μάλλον δεν είχε πάρει χαμπάρι και πολλά (όλη τη μέρα στο ψιλικατζίδικο), δεν ήξερε τι να του πει. Μπήκα κι εγώ στην κουβέντα και τους είπα μια μαλακία… πως η Novartis είναι πίσω από το συλλαλητήριο για το μακεδονικό και πως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους δέκα που αναφέρονται στη δικογραφία ήταν υποστηριχτές του. 
Λες; μου λέει ο γέρος. Γιατί όχι, του λέω… Δεν ξέρεις καμμιά φορά τι γίνεται… Για να τα πάρουμε πάλι από την αρχή… 

12/2/2018 
Οι φαρμακευτικές δεν έχουν ανάγκη όσους είναι ήδη άρρωστοι –αυτούς τους έχουν στο τσεπάκι τους–, αλλά αυτούς που είναι καλά. Κι έτσι μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο μετατροπής των υγιών σε εν δυνάμει τελειωμένους δια της… ιατρικής τρομοκρατίας. Που τώρα με το ίντερνετ είναι πανεύκολη, διαχέεται πανεύκολα, και με τις δουλειές να πηγαίνουν ρολόι φυσικά, αφού τα διαγνωστικά κέντρα π.χ. πάνε να ξεπεράσουν σε αριθμό ακόμη και τα... σουβλατζίδικα.
«Δέκα επτά ύποπτα συμπτώματα καρκίνου, που μοιάζουν αθώα», «Δέκα σημάδια, που δείχνουν ότι τα νεφρά σας κινδυνεύουν», «Δέκα σημάδια που δείχνουν ότι πάσχετε από σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου», «Επτά σημάδια του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας», «Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι το συκώτι σας κινδυνεύει», «Πέντε σημάδια ότι ο συνάδελφός σας στη δουλειά είναι ψυχοπαθής», «Καρκίνος του μαστού: τέσσερα σημάδια για τα οποία ακούς σπάνια», «Καρδιακός κίνδυνος: τρία σημάδια που στέλνει το σώμα σας» κ.ο.κ.  
Όποιος δεν ξέρει να μετράει είναι σαν να του λένε πως τη γ@μησε. Θα μετρήσουν οι άλλοι για ’κείνον. Πρώτο νεκροταφείο, δεύτερο, τρίτο και τα λοιπά. 
Ίσα ρε...

4 σχόλια:

  1. E, μη ρίχνεις τόσο χαμηλά τον Γκάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα τωρα Τρουσα,μην βριζεις τα Θεια.Παρολο που δεν ειδα με καλο ματι το Basketball hall of fame,η τη διαφημιση του Γκαλη με την ειδικη ομαδα με τα αμαξιδια(πουθενα δεν υπηρξε ενα πλανο του Γκαλη μαζι με τους παικτες)ειναι υπερανω κριτικης και το οποιοδηποτε λεξιλογιο πολυ φτωχο για να περιγραψει τη προσφερε στον αθλητισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια περί Γκάλη και Κούδα από το facebook...

    Sotiris Polizos
    νομίζω ότι ο Γκάλης τιμήθηκε απ την πολιτεία για όσα έκανε. Ήταν σειρα του Γιώργαρου....Μειονέκτημα του Γκάλη στην προκειμένη περίπτωση και μόνο σ αυτή, ο ερχομός του στον Παναθηναϊκό

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Ε βέβαια, έβαψε τα χέρια του σε πράσινο αίμα. Κι ο Κούδας πήγε να τα βάψει σε κόκκινο, αλλά έγινε επανάσταση και αποφεύχθη ο όλεθρος.

    Nicola Di Rossi
    pantos ithele para poli na peksei ston olympiako,

    Ιωσήφ Μιχ
    ΣΟρρυ δεν τα ξερετε καλα. ο κουδας ειχε υπογραψει στον οσφπ και προπονηθηκε κιολας. και ας ειμαστε σοβαροι. μπροστα στον (θεο) γκαλη που αλλαξε ενα αθλημα σε μια χωρα και εκανε ομαδα τον αρη, ποιος (τεραστιος) κουδας

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Εγώ δεν τα ξέρω καλά. Καααλά... Δεν έπαιξε σε κανέναν επίσημο αγώνα του ΟΣΦΠ ο Κούδας. Αντιθέτως με το Γκάλη που έπαιξε στο "μισητό" Παναθηναϊκό. Όσο και να προσπαθούν ορισμένοι να καταστήσουν το ελιτίστικο μπάσκετ της ίδιας κοινωνικής αξίας και απολαβής με το λαϊκό ποδόσφαιρο ματαιοπονούν.

    Ιωσήφ Μιχ
    Και γω ποδοσφαιρακιας ειμαι (αν και το μπάσκετ δεν είναι ελιτίστικο, αντιθέτως είναι το πλέον λαϊκό στις μεγαλούπολεις των ανύπαρκτων ελεύθερων αλανών) και φυσικά ο κουδας έπαιξε μόνο σε φιλικά. Και; αθλητικά ο Γκαλης είναι πολύ μεγαλύτερος.

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Δηλαδή για... κανέναν δεν μετράει το ότι ο Κούδας είναι Θεσσαλονικιός, ενώ ο Γκάλης δεν είναι;

    Bakilos George
    Λάθος και μέγα. Ο Κουδας εκτός Ελλάδας απλά είναι άγνωστος ενώ τον Νικ τον ξέρουν και τον λατρεύουν σε πολλές χώρες.

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Δεν υπάρχει κανένα λάθος. Ο Κούδας είναι ο μεγαλύτερος αθλητής, που έβγαλε η Θεσσαλονίκη (δεν ήρθε έτοιμος όπως ο άλλος). Περαιτέρω είναι ποδοσφαιριστής και όχι μπασκετμπολίστας. Υπήρξε (μέγας) θεράπων δηλαδή του ωραιότερου, λαϊκότερου και δημοφιλέστερου αθλήματος.
    Τώρα, για το αν τον ξέρουν "έξω" και πόσοι τον ξέρουν αδιαφορώ παντελώς. Είναι αρκετό το ότι τον ξέρουν και τον σέβονται όλοι οι Έλληνες.

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Και να μην ξεχνάμε πως το παρωνύμιο του Κούδα είναι "Μεγαλέξαντρος"... Και αυτό δεν αλλάζει, όσο και να κόπτεται ο Μπουτάρης...

    Bakilos George
    Δεν αντιλέγω αλλά νομίζω πως μετράνε τόσο οι επιτυχίες ενός αθλητή ατομικές και συλλογικές όσο και η απήχηση και η επιρροή του στο συλλογικό υποσυνείδητο

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Όπως και να έχουν τα πράγματα ο Γκάλης είναι... κρυόκωλος και δεν πιστεύω πως θα γίνει ποτέ ήρωας (όπως έγινε ο Κούδας) σε μεγάλο λαϊκό τραγούδι. Μόνο ο The Boy έχει γράψει τραγούδι με τ' όνομα του Γκάλη... (γέλια)

    Nicola Di Rossi
    malon eisai Paok..

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Αν δεν ήμουν ΑΕΚ, θα ήμουν ΠΑΟΚ.

    Nicola Di Rossi
    prolabeneis na alakseis na pareis kai protathlima fetos meta apo tosa xronia..

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Το πρωτάθλημα θα είναι ούτως ή άλλως δικέφαλο φέτος, οπότε no problem.

    Γιάννης Τσουκαλάς
    εδω διαφωνουμε

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    Δεν πειράζει όμως.

    Φώντας Τρούσας Δισκορυχείον
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=2088819
    rizospastis.gr - Γιώργος Κούδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jimmy Musicfan
      φαίνεται το χαμηλό πνευματικό επίπεδο που υπάρχει! Άντε και αεροδρόμιο 'Παπαρίζου' ή 'Λεπά' σε ΄λιγο!

      Γιώργος Κριθαρίδης
      Πες τα ρε Φώντα!

      Nicola Di Rossi
      o Galis efere ena europaiko apo to pouthena kai ebale oloi tin ellada na pezei basket, ala kai na blepei basket.

      Sotiris Polizos
      αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βραβευτεί ο Κούδας

      Nicola Di Rossi
      ego ton gali ton ezisa giati itan sta xronia pou parakolouthousa, gia ton kouda den exo apopsi epidi exo dei poli liga na sou po tin alithia

      Panayotis Chalemos
      Αν Θέλουμε να μιλάμε για αδικίες,ποδόσφαιρο,Θεσσαλονίκη και μεγάλη αξία παγκόσμια και χωρίς να έχει τίτλους,διεθνείς συμμετοχές ή διακρίσεις,είναι καλό να μην μιλάμε για τίποτα άλλο παρά για τον ένα,τον μοναδικό,τον μεγάλο μπαλαδόρο και αξιαγάπητο άνθρωπο ΒΑΣΙΑ Χατζηπαναγή.Αυτή την παγκόσμια αδικία μόνο οι μαφιόζοι του ελληνικού ποδοσφαίρου μπόρεσαν να την καταφέρουν.Νομίζω ή καλύτερα είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο Κούδας το ίδιο θα έλεγε.

      Διαγραφή